Ga naar hoofdinhoud
Allbirds

Duurzaam schoenenmerk Allbirds komt naar Nederland

Het Amerikaanse schoenenmerk Allbirds is vanaf aankomende zomer in Nederland verkrijgbaar, dat heeft sustainability manager Hana Kajimura tijdens een gesprek bij het Fashion for Good Museum in Amsterdam bekendgemaakt. Kajimura was in Amsterdam voor het World Retail Congress waar Allbirds de ‘Retail Startup of the Year’ award kreeg toegekend.

Kajimura wilde nog geen datum noemen. Allbirds is een merk dat e-commerce en fysieke winkels combineert. Het merk is actief tot nu toe in de volgende landen: Verenigde Staten, Canada, Nieuw Zeeland, het Verenigde Koningrijk en China.

Wat Kajimura wel kon bevestigen is dat Allbirds snel wil uitbreiden in Europa. Het merk landde in oktober vorige jaar in Engeland. Op dit moment is de winkel van het Fashion for Good museum de enige plek in Nederland waar schoenen van Allbirds te vinden zijn.

Allbirds is de droom van elke startup. Het bedrijf werd in 2016 in San Francisco opgericht door Joey Zwillinger en de voormalig footballspeler Tim Brown. Brown komt uit Nieuw Zeeland, een land met meer dan 70 miljoen schapen, en hij vroeg zich af waarom wol niet in schoenen werd gebruikt. In slechts drie jaar tijd heeft Allbirds meer dan één miljoen schoenen verkocht en 77 miljoen dollar (omgerekend zo’n 68 miljoen euro) opgehaald. In de laatste financieringsronde werd het bedrijf op 1,4 miljard dollar (1,25 miljard euro) gewaardeerd, zo meldt de Amerikaanse krant The Wall Street Journal.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top