Ga naar hoofdinhoud
Dr. Scholl

Dr. Scholl investeert in duurzame alternatieven

Het schoenenmerk is van plan om schoenen te creëren van milieubewuste materialen, via zo duurzaam mogelijke processen te werken en om manieren te vinden die verpakkingen verminderen. Op alle niveaus probeert Dr. Scholl haar duurzaamheidsreis door te zetten.

Voor Dr. Scholl blijft centraal staan dat schoenen een goede ‘look and feel’ hebben, maar het bedrijf realiseert zich ook dat ze meer verantwoordelijkheid hebben. Namelijk om de wereld beter maken.

Wat betreft het ontwerpen van schoenen is de inzet van de nieuwste innovaties en de recentste milieubewuste designs van belang. Die zijn verwerkt in vooralsnog enkel heren-en damessneakers met namen als Howe en Herzog. Echter, Dr. Scholl heeft als doel dat in elke schoen in elke aankomende collectie in de nabije toekomst eco-bewuste materialen te vinden zijn.

Ook wat betreft verpakkingen zet Dr. Scholl grote stappen. Zo wordt binnenkort een doos gemaakt van recyclebare materialen bedrukt met op soja gebaseerde inkt. Maar ook nu al wordt veel minder verpakt dan voorheen en dan het liefst ook nog in een minder schadelijk materiaal. Geen dubbelverpakkingen dus meer voor Dr. Scholl. En schoenenhouders van bamboe in plaats van plastic.

Beeld: Dr. Scholl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top