Ga naar hoofdinhoud
Dr. Martens

Dr. Martens mogelijk in de verkoop of naar de beurs

Sky News meldt dat Pemira, het bedrijf waar Dr. Martens onder valt, een groep adviseurs heeft aangesteld die moeten beoordelen wat de opties zijn voor Dr. Martens. Dat kan een verkoop zijn aan een grote strategische geïnteresseerde, maar mogelijk ook een beursgang in Amerika.

Onder de vleugels van Pemira is Dr. Martens sterk gegroeid. Sinds de overname in 2013 is de omzet van het schoenenbedrijf met 20 procent toegenomen tot 454,9 miljoen dollar. Het bedrijf is daarmee waarschijnlijk in waarde verdubbeld. En dat zou weleens de reden kunnen zijn waarom Pemira nu de stap overweegt van verkoop of beursgang.

Een oorzaak kan ook zijn dat Dr. Martens een iconisch merk is dat na zestig jaar nog steeds wereldwijd bestaansrecht heeft. Niet alleen de veelbelovende cijfers laten dat zien, maar zeker ook de breedte van de consumentenpopulatie. Was het in de jaren 60 van de vorige eeuw vooral de werkende klasse die de schoenen waardeerde als stoer en onverslijtbaar, tegenwoordig heeft een heel groot deel van de wereldbevolking één of meer paar in de kast staan.

Beeld: Dr. Martens

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top