Ga naar hoofdinhoud

Doek valt voor schoenenketen Noë: geen doorstart

Schoenenketen Noë heeft zijn winkels gesloten. Curator Pieter de Koning meldt aan Schoenvisie dat de plannen voor een mogelijke doorstart niet doorgaan.

De afgelopen weken is er onderhandeld met verschillende partijen om de schoenenketen voort te zetten. De Koning: “Helaas heeft dat niet geleid tot resultaat. We hebben de winkels nog enkele weken open gehouden om te kijken wat er mogelijk was, maar ook die zijn nu op slot. De partijen waarmee we in gesprek waren, zagen toch onvoldoende heil in Noë.”

Met het sluiten van de zes winkel is ook het ontslag voor de medewerkers definitief geworden. Daarnaast zijn de wholesale-activiteiten van het schoenenmerk ok gestopt. “De leveringen voor herfst-winter zijn nog gedaan. Een klein deel van de collectie staat nog in Italië, daar voert de producent nog retentierecht op uit. Wellicht dat die items nog naar het Antwerpse filiaal gestuurd kunnen worden. De Belgische tak is ook eigenaar van de webshop, dus die is ook nog in gebruik,” aldus De Koning. Vooralsnog blijft het filiaal in Antwerpen open. Volgens De Koning viel de winkel onder een Belgisch vennootschap, wat mogelijk kansen biedt voor de overdracht van de voorraad.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top