Ga naar hoofdinhoud
Detailhandel ziet record omzetgroei in eerste kwartaal

Detailhandel ziet record omzetgroei in eerste kwartaal

In het eerste kwartaal van dit jaar heeft de detailhandel een record omzetgroei behaald, blijkt uit cijfers van het CBS.

De omzet binnen de detailhandel steeg afgelopen kwartaal met 14 procent ten opzichte van een jaar eerder. Echter waren de non-foodwinkels een jaar eerder in het eerste kwartaal gesloten vanwege de coronamaatregelen. Deze balans is terug te zien in de cijfers van het CBS. Zo was de omzet binnen de non-food sector dit kwartaal aanzienlijk gegroeid, maar viel de omzet binnen de foodsector dit kwartaal lager uit dan een jaar geleden. Dit heeft ermee te maken dat zaken die binnen de foodsector vallen een jaar geleden tijdens de lockdown wel open mochten, in tegenstelling tot winkels in de non-food sector.

Binnen de detailhandel was er in het eerste kwartaal in de non-foodsector sprake van een omzetplus van 44 procent ten opzichte van een jaar eerder. Vooral bij kleding- en schoenenwinkels is er een flinke stijging te zien. Zo zagen kledingwinkels in het eerste kwartaal hun omzetstijging met 91,1 procent en was er sprake van een volumegroei van 87,4 procent. Bij schoenenwinkels nam de omzet met 66,8 procent toe en was het volume 63,8 procent hoger dan een jaar eerder.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top