Ga naar hoofdinhoud
H&M wil fysieke winkels moderniseren

Detailhandel nog steeds rustig in steden ondanks versoepelingen

Zelfs nu de maatregelen voor de detailhandel verder blijven versoepelen, is het nog steeds rustig in de Nederlandse binnensteden. Dit meldt Inretail in een persbericht. Volgens hen waren er in de week van 24 tot 30 mei gemiddeld veertig procent minder bezoekers in de binnensteden dan in dezelfde periode in 2019.

De brancheorganisatie haalt deze cijfers uit hun eigen stedenmonitor. Hiermee wordt het aantal bezoekers in dertien grote binnensteden in Nederland bijgehouden. Volgens de resultaten van de monitor blijkt dat het voornamelijk in Amsterdam nog relatief stil was de afgelopen weken. Hier werden in de laatste vier weken zo’n 56 procent minder bezoekers geteld van dezelfde maand in 2019. Hierna volgt Den Haag met 51 procent minder bezoekers. In Tilburg en Almere werd het alweer iets drukker: in beide steden werd er zo’n tachtig procent van het aantal bezoekers in 2019 genoteerd, wat uitkomt op een afname van twintig procent.

Inretail hoopt dat het aantal bezoekers in binnensteden verder zal oplopen met de nieuwe versoepelingen voor de detailhandel die dit weekend ingaan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top