Ga naar hoofdinhoud
Faslet: De wondere wereld van e-commerce

De wondere wereld van e-commerce

Vorige week zijn we een nieuwe maand ingegaan en dat betekent een nieuw onderwerp: De wondere wereld van e-commerce. Vandaag stellen we je voor aan de e-commerce platformen die dit jaar hot zijn. 

Wat zijn e-commerce platformen?
Het e-commerce platform is een fundamenteel onderdeel van online retail. Het is de ruggengraat waar e-commerce managers niet zonder kunnen. E-commerce geeft retailers de mogelijkheid om hun online winkel op te zetten via een online platform. Je kunt software gebruiken om jouw bedrijf te lanceren, te hosten en te beheren.  Daarnaast krijg je ook functies aangeboden waarmee je als handelaar een online storefront kunt bouwen en producten en diensten kunt verkopen. Veel e-commerce platformen geven externe bedrijven, zoals Faslet, die apps en widgets aanbieden, de optie om je online webstore verder te optimaliseren.

Gemakkelijker gezegd: een e-commerce platform ondersteunt jouw merk en maakt groei mogelijk. Het is van cruciaal belang voor het succes van jouw onderneming.  

Op nummer 1 hebben we Shopify.
Shopify is een van de meest bekende e-commerce platformen wereldwijd. De webapplicatie helpt je om snel en eenvoudig een online webwinkel te creëren met behulp van sjablonen. Deze templates kan je vervolgens aanpassen aan de stijl van jouw merk.  

Met CMS (Content Management System) heb je volledige controle over functionaliteit, lay-out, productplaatsing en betaling. Over de veiligheid hoef je je ook zich geen zorgen te maken, Shopify garandeert haar gebruikers namelijk 100% veiligheid. Daarnaast heeft Shopify een mobiele app, waar je alles kunt doen en bijhouden. Superhandig voor de e-commerce managers die altijd onderweg zijn!

Over naar nummer twee: Magento
Magento is een van de meest gebruikte platforms in e-commerce en is onderdeel van Adobe. Hoewel het algemeen bekend is dat het soms ingewikkeld in gebruik is, wegen de voordelen aanzienlijk zwaarder dan de nadelen. 

Je kunt Magento in twee versies gebruiken. Magento Open Source, de gratis versie die geschreven is in PHP, of Magento Commerce, de betaalde cloud versie. Ook, net als Shopify, kan je jouw Magento website aanpassen aan de stijl van jouw merk!

Als volgende hebben we Woocommerce.
Als een van de eenvoudigste platformen, staat Woocommerce bovenaan de lijst voor veel e-commerce managers. 

Via de WordPress plugin kan je efficiënt en gratis je webshop online zetten. Ideaal voor de kleine retailer, want te veel plugins, producten en andere extra functies kunnen de website vertragen. 

We zijn er bijna: Bigcommerce
Bigcommerce staat bekend als een van de toonaangevende cloud e-commerce platformen, wat vooral te danken is aan de lage kosten en de flexibele API’s. Het platform biedt zijn gebruikers verschillende tools met een breed scala aan opties en functies. Ze bieden alleen de beste oplossingen om je te helpen jouw website naar een hoger niveau te tillen.

Hoewel de webshop moeilijk in elkaar te zetten is, biedt Bigcommerce je wel een enorme leercurve, in vergelijking met andere SaaS-platformen. Bovendien is de klantenservice van Bigcommerce altijd bereikbaar voor al je vragen.

Last but not least, Squarespace!
Een van de meest gebruiksvriendelijke platformen voor je online winkel. Geen kennis van coderen? Maak je geen zorgen, Squarespace’s is er voor je. Je krijgt een aantal tools, functies en hosting server om je te helpen met het bouwen van je website. Peanuts toch? Maar zeker een van Faslet’s favorieten!

 Kortom, welkom in de wondere wereld van e-commerce! Ben je hier om te blijven? 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top