Ga naar hoofdinhoud
De eerste landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’ komt eraan

De eerste landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’ komt eraan

Op 9 tot en 15 mei 2022 zal de eerste ‘Week van de Stenen Winkel’ plaatsvinden.  

De ‘Week van de Stenen Winkel’ is een initiatief dat tot leven is geroepen om de lokale stenen winkels in het zonnetje te zetten en om aandacht te creëren voor de waarde van deze winkels.

In andere landen is er ook een soortgelijk initiatief. Zo wordt in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk ‘Small Business Saturday’ gevierd en organiseert België het ‘Weekend van de Klant. Inmiddels is er met de ‘Week van de Stenen Winkel’ dus nu ook een Nederlandse variant.

Het idee komt van Marian Bekkers van Kooplust “Na alle lockdowns en uitdagingen van de afgelopen jaren, ontstond begin dit jaar het idee iets bijzonders te doen om de kracht van lokale stenen winkels te vieren. Want achter die winkels schuilen stuk voor stuk hardwerkende ondernemers die willen bijdragen aan de lokale economie en de lokale leefbaarheid. Ondanks hun creativiteit en ondernemerschap in het vinden van manieren om klanten bij te staan tijdens de coronacrisis, worstelen velen van hen nog met de sporen die de afgelopen jaren hebben nagelaten. Ik hoop dat zij met dit initiatief weer een steuntje in de rug krijgen.”

Winkels kunnen zich tot en met 17 april gratis aanmelden voor deelname aan deze week via https://weekvandestenenwinkel.com/. Deelnemers ontvangen dan toegang tot een lesplatform met tips van 15 retail-experts (van consumentenpsychologen tot social media-experts en nog veel meer) en een gratis promo-pakket om de ‘Week van de Stenen Winkel’ te promoten bij klanten.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top