Ga naar hoofdinhoud
Schoenmode nieuws: De brancheverwachting van 2019 binnen de schoenenmarkt

De brancheverwachting van 2019 binnen de schoenenmarkt

Het nieuwe jaar is van start gegaan en daar horen ook weer brancheverwachtingen bij binnen de schoenenmarkt! INretail blikt vooruit op het komende jaar.

Allereerst zal de totale marktomzet in de schoenenbranche dit jaar naar verwachting een procent lager uitvallen dan in 2018. De online verkoop stijgt daarentegen onverminderd door in 2019. De winkelstraten zijn voor de retailer de grootste uitdaging.

Daarnaast wordt er verwacht dat strategisch gekozen collecties en doelgroepen zullen zorgen voor een bovengemiddelde omzetontwikkeling. Toch blijft de markt een grote uitdaging voor vele spelers in het veld. De branche beseft te weinig dat er ook andere branchevreemde aanbieders op de loer liggen waar je niet meteen aan zou denken, zoals supermarkten en kledingwarenhuizen.

Het gedrag van de consumenten is aan het veranderen, merkt INretail op. Winkeliers stellen kwaliteit boven kwantiteit en lezen zich eerst goed in voordat ze daadwerkelijk overgaan op de koop. Dit heeft effect op het aantal verkochte paren en de totale omzet.

Samenwerking blijkt het toverwoord voor verbetering. Nieuwe businessmodellen zijn van groot belang om te overleven in de schoenenbranche, laat INretail weten.

Website INretail: www.inretail.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top