Ga naar hoofdinhoud

De Bijenkorf schrapt 3 koopavonden per week door personeelstekort

De Bijenkorf in Amsterdam gaat drie avonden per week vroeger dicht. De luxewarenhuisketen vindt geen personeel om de winkel langer open te houden, zeker in de vakantie niet.

Al minstens drie weken lang in augustus schrapt de hoofdvestiging van De Bijenkorf, aan de Dam in Amsterdam, drie koopavonden per week. Het warenhuis sluit voortaan de deuren om 19 uur op maandag, dinsdag en woensdag, in plaats van om 21 uur. Op andere avonden blijft de winkel wel tot 21 uur open, behalve op zondag wanneer de winkel om 20 uur sluit.

De keten benadrukt dat het om een tijdelijke maatregel gaat, omdat er door de vakantieperiode een lagere personeelsbezetting is. Vakbond FNV grijpt de gelegenheid echter meteen aan om een “landelijke discussie over de winkeltijden” te starten. De vakbond noemt de afbouw in Amsterdam een keerpunt, aldus De Telegraaf.

Sectorbreed probleem
Het nieuws komt in een periode dat veel bedrijven kampen met personeelstekorten.. Nederlandse handelsorganisatie INretail erkent dat ook veel andere retailers het moeilijk hebben om voldoende werknemers in te plannen en zelfs winkels – vooral kleine zelfstandigen – later openen of een aantal dagen per week de deuren dichthouden. De sectororganisatie denkt niettemin dat de problemen vooral tijdelijk zijn en dat avondopeningen of andere afwijkende openingsuren daar helemaal niks mee te maken hebben.

Leren hoe je je retailteam gemotiveerd houdt en medewerkers kan aantrekken – en behouden – in de huidige ‘war for talent’? RetailDetail host dit najaar verschillende hands-on Masterclasses met experten over het thema.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top