Ga naar hoofdinhoud

De Bijenkorf lanceert Franse webshop

Hoe ze het zullen uitspreken weet niemand, maar vanaf nu kunnen ook Fransen onlineshoppen bij de Bijenkorf. Na de Franstalige Belgische webshop, valt de modeketen nu ook Frankrijk zelf aan.

Franse website
De Bijenkorf beproeft zijn geluk in Frankrijk met een Franstalige webshop. Sinds 2 november is de Franse website online met meer dan duizend merken in de mode-, beauty- en wooncategorieën, weet Fashion Network. Om de expansie te ondersteunen is in 2019 een nieuw distributiecentrum in Tilburg geopend, dat 82.000 vierkante meter beslaat en toelaat om gratis levering (boven de 25 euro) binnen de twee werkdagen te bieden.

Ook retourzendingen zijn gratis en kunnen binnen de 60 dagen. Als verwelkoming wordt nog een onmiddellijke korting van 25 euro aangeboden voor de eerste online aankoop van meer dan 150 euro. Om bekendheid te krijgen, mikt het warenhuis in eerste instantie exclusief op onlinemarketing, met een campagne op sociale media en Youtube. Er is aan het internationale team ook een specifiek Frans team toegevoegd.

Europerse uitrol online
De opening in Frankrijk maakt deel uit van een bredere Europese (online) expansie, die vijf jaar geleden begon met de lancering van een eerste buitenlandse e-commercesite in Vlaanderen. In 2019 ging de Bijenkorf van start in Duitsland, vervolgens in Oostenrijk in maart 2020.

Door de onlinegroeistrategie te versnellen heeft de Bijenkorf naar eigen zeggen tijdens de coronapandemie marktaandeel kunnen winnen. De Bijenkorf staat daarmee in schril contrast met sectorgenoten.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top