Ga naar hoofdinhoud
Contante betalingen duurder dan pinbetalingen

Contante betalingen drie keer duurder dan pinbetalingen

De kosten van contante betalingen zijn voor winkeliers, horeca, tankstations en marktkooplui inmiddels een stuk duurder dan pinbetalingen.

Dit blijkt uit onderzoek van Panteia in opdracht van Betaalvereniging Nederland. Het verschil tussen de kosten van contante betalingen en pinbetalingen is vrij groot. Een pinbetaling kost gemiddeld 17 cent per transactie terwijl dit bij een contante betaling zo’n 49 cent is. Pinbetalingen zijn dus bijna drie keer goedkoper.

Waar een pinbetaling in 2020 vergeleken met 2017 niet duurder werd, kostte een contante betaling een ondernemer in 2020 20 cent meer dan in 2017. De reden hiervoor is de afname in het aantal contante betalingen. Banken en transporteurs vragen hierom nu hogere vergoedingen voor hun diensten dan voorheen. Ook moeten ondernemers verder reizen om geld te kunnen storten, wat ook kosten met zich meebrengt.

Betaalvereniging Nederland vindt dat er oplossingen moeten komen om de kosten van contant geld beheersbaar te houden voor ondernemers. Het moet volgens hen voor de consument die aangewezen is op cash mogelijk blijven daarmee te kunnen betalen.

Samen met De Nederlandsche Bank onderzoekt Betaalvereniging Nederland nu welke opties er hiervoor zijn. 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top