Ga naar hoofdinhoud

Consumentenvertrouwen volgens CBS nog steeds erg laag

Uit de cijfers van het CBS blijkt dat de stemming onder consumenten deze maand nagenoeg hetzelfde is als de maand hiervoor. Dit vertrouwen kwam deze maand uit op -18, in februari was dit -19.

Het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar komt uit op -7. In januari 2000 bereikte het consumentenvertrouwen de hoogste stand ooit gemeten, dit kwam uit op -16. Het dieptepunt werd bereikt in 2013 met -41. Over het algemeen waren consumenten deze maand iets minder negatief over de economie dan in februari. De deelindicator economisch klimaat ging van -41 naar -39. De koopbaarheid kwam in maart uit op -4, waar dat in februari nog op -5 stond.

Daarnaast blijkt uit de cijfers van het CBS dat consumenten in januari dit jaar zo’n 13,5 procent minder hebben besteed dan in januari vorig jaar. Er werd minder uitgegeven aan diensten en er werd een daling gezien in de bestedingen aan duurzame goederen zoals kleding, interieurartikelen, elektrische apparaten en vervoersmiddelen. Aan voedings- en genotsmiddelen werd er dit jaar juist meer gespendeerd ten opzichte van vorig jaar.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top