Content voor Ingelogde Gebruikers

CBS: Omzet schoenwinkels kromp ruim 45 procent in december

Op 14 december 2020 kondigde het kabinet een strenge lockdown aan om besmettingen van het coronavirus tegen te gaan. Veel non-foodwinkels moesten hun deuren sluiten.

De sluiting medio december kwam hard aan voor veel non-foodwinkels. De omzet van de winkels in schoenen en lederwaren en de kledingwinkels kromp in december met respectievelijk 46,7 en 45,3 procent.

De detailhandel realiseerde in 2020 een omzetstijging van 5,9 procent. Alleen in 2001 was de omzetstijging groter, ruim 6 procent. De foodsector behaalde met 6,9 procent de hoogste omzetgroei van deze eeuw, terwijl de non-food sector nagenoeg hetzelfde heeft omgezet als in 2019 (-0,1 procent). Online is 43,5 procent meer omgezet in 2020. Dat is de hoogste groei sinds het begin van de publicatie van de onlineverkopen in 2014.

De contrasten binnen de non-foodsector zijn in 2020 groot. De winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren, de winkels in consumentenelektronica en witgoed, de winkels in meubels en woninginrichting en de winkels in recreatie-artikelen hebben recordomzetten geboekt. Daarentegen kampten de winkels in kleding en de winkels in schoenen en lederwaren met zware verliezen, onder meer door de winkelsluitingen in het voorjaar en december.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven