Ga naar hoofdinhoud

CAST: Dag van de Schoenmaker zeer geslaagd!

Afgelopen maandag 13 maart 2023 vond de eerste editie van de Dag van de Schoenmaker plaatst bij CAST in Nieuwegein. In samenwerking met de NSV zag CAST – naast de reguliere inkoopdagen en events – ruimte om extra aanbod voor de schoenherstellersbranche te creëren.

Compleet aanbod
Op de gastexpo was hét complete aanbod voor schoenherstellers terug te vinden. Van zolen, sleutels, poetsmiddelen tot aan verschillende machines. Totaal waren er ruim 30 merken aanwezig, waaronder Vadret, Marla, SMW Holland, Frans Muller, Seelen/de Nieuwe Lederhandel en Dumco.

“Het was een prima locatie voor deze dag, zeer goede ontvangst. Kortom, prima verzorging, complimenten!!”, aldus Jacques (SMW Holland)

“NSV en CAST dank voor een geslaagd event”, aldus Marieke Bijl (Frans Muller)

Ambacht
Master Finisher Paul Vetter kon ook niet aan dit event ontbreken. Hij kleurt schoenen van onder andere Greve, helemaal met de hand. En liet bezoekers zien hoe dit eraan toe gaat. Daarnaast waren er ook studenten van Dutch Shoe Academy bezig met het maken en repareren van schoenen. Bij de opleiding van DSA leren studenten o.a. hoe je schoenen en andere lederwaren repareert én verkoopt.

Uitreiking Schoenmakerij van het Jaar
Einde van de dag werden er door de NSV verschillende prijzen uitgereikt voor de Europese vakwedstrijd voor Schoenmakers en de prijs voor de Schoenmakerij van het jaar. De derde prijs ging naar Schoenmakerij van Engelen uit Vlijmen. De twee prijs ging naar Schoenmakerij Paul den Ouden uit Veenendaal en de eerste prijs ging naar Schoenmakerij Veens uit Doetinchem.

Zeer goede opkomst
De organisatie van CAST is zeer tevreden met de opkomst van het event. Er zijn heel wat schoenmakerijen vanuit heel Nederland naar de Dag van de Schoenmaker gekomen. Bij vertrek kregen alle bezoekers een toepasselijk zakje ‘zoete voeten drop’ (van Meenk) mee naar huis.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top