Ga naar hoofdinhoud

Carl van der Putten neemt Pretty&Fair over

Eigenaar, Carl van der Putten, van JJ Footwear neemt het duurzame schoenenmerk Pretty&Fair over van oprichter Alinda van Teeckelenburgh. Op basis van een duurzaam concept, gaat Van der Putten, Pretty&Fair als 100% vegan schoenenmerk in de markt zetten.

In 2016 werd het merk, Pretty&Fair, opgericht door Alinda van Teeckelenburg. “Er wordt tegenwoordig te veel troep verkocht. Ik wilde iets op de markt brengen dat eerlijk en tegelijkertijd ook fun is,” vertelde ze destijds aan Schoenvisie. De ecologische productie was toen al een belangrijk speerpunt, al werd er bij de oprichting nog wel leer gebruikt. Onder de nieuwe eigenaar wordt het merk volledig veganistisch.

Vegan
De schoenen worden onder andere gemaakt van gerecyclede materialen, kurk en petflessen. De binnenzolen, contreforts en cambreurs zijn ecologische en biologisch afbreekbaar. En de gehele schoen is 100 procent vrij van dierlijke producten. De schoendozen van Pretty&Fair zijn gemaakt van gerecycled karton, met een handvat van natuurrubber.

Behouden
Carl van der Putten vertelt in een persbericht: “We zijn zeer enthousiast dat we het duurzame concept van Pretty&Fair voor de schoenenmarkt hebben kunnen behouden. Er moet op dat vlak nog veel veranderen in de mindset van fabrikanten/aanbieders en inkopers. We hopen dat de schoenenretail dit initiatief omarmt en hiermee ook op de winkelvloer laat zien dat ‘fair to the people, fair to the planet’ hen ernst is. We zijn ervan overtuigd dat in toenemende mate heel veel eindconsumenten hier blij van worden. De eerste reacties van de schoenenretail zijn overigens zéér positief.”

Tijdens BUY & BLOOM in CAST wordt de volledige collectie getoond (showroom 034).

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top