Ga naar hoofdinhoud

Bristol vermindert de papierproppen in schoenen

Bristol gaat nu bij alle schoenen de papierproppen verminderen. Het doel hierbij is om jaarlijks 135 duizend kilo papier te besparen, meldt Bristol.Deze proppenpapier worden altijd in de schoenen gedaan zodat de vorm ervan wordt behouden tijdens het transport. Maar volgens Euro Shoe Groep, de holder boven Bristol, zijn deze papierproppen lang niet altijd nodig. Om deze rede werd eind 2020 de papierproppen uit sneakers en andere soort schoenen gehaald. Dit zorgde voor een besparing van 37,5 duizend kilo papier.

Vorig jaar was er ook een testproject om kinderschoenen propvrij te maken. Daarmee liep de besparing op tot 100 duizend kilo papier. Bristol wil hierop voortborduren en komt dit voorjaar dus met een test voor de leren schoenen. Het besparen op papierproppen heeft volgens Bristol niet alleen belangrijk vanuit duurzaamheidsoogpunt, maar het scheelt ook veel in de handelingen van bedrijfsprocessen. Leveranciers hoeven de proppen niet meer in de schoenen te doen en de winkelmedewerkers hoeven de proppen er niet meer uit te halen.

Het uiteindelijke doel van Bristol is om 85 procent van de schoenen propvrij te maken. De papierproppen blijven vooral nog bij de zomerschoenen die vaak nog redelijke ondersteuning nodig om de vorm van de schoen te behouden.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top