Ga naar hoofdinhoud

Verwachting is dat Black Friday dit jaar online verkooprecords verbreekt

Betaalservice Klarna heeft onderzoek gedaan onder duizend online shoppers. Uit dit onderzoek komt naar voren dat de verwachting is dat Black Friday dit jaar alle online verkooprecords gaat breken.

De meeste Nederlanders zijn bekend met het fenomeen Black Friday, het koopjesfestijn dat dit jaar op vrijdag 27 november valt. Opvallend is dat 32 procent, ruim 3 op de 10 respondenten, aangeeft meer te gaan shoppen op Black Friday vanwege de coronacrisis. Wilko Klaassen, general manager van Klarna in Nederland, België en Frankrijk, geeft in het persbericht aan: “Wij zien jaar op jaar de vekopen rond Black Friday exponentieel groeien. In de tussentijd is online shopping door de impact van Covid-19 nog groter geworden en zijn er nieuwe doelgroepen bijgekomen. Als we de groeiende populariteit van deze koopjesdag koppelen aan de extra groei van online shoppen, denken we dat we een ruime verdubbeling gaan zien van de Black Friday aankopen ten opzichte van 2019. Alles bij elkaar is het duidelijk dat het weekend van Black Friday en Cyber Monday online met afstand de grootste ooit wordt!”

Een kwart van de ondervraagden geeft aan geïnteresseerd te zijn in deals voor kleidng. Meer dan de helft van de respondenten is van plan een deal te scoren tijdens Black Friday. Klarna verwacht dat de verkopen op Black Friday dit jaar ruim verdubbelt.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top