Ga naar hoofdinhoud

Birkenstock plust eerste kwartaal met 22 procent

Birkenstock Holding Plc heeft een krachtige start gemaakt in het eerste kwartaal van het boekjaar, met een aanzienlijke stijging van de omzet. Volgens de gerapporteerde cijfers bedroeg de groei 22 procent, en bij constante wisselkoersen zelfs 26 procent.

Deze groei resulteerde in een totale omzet van 303 miljoen euro voor het schoenenbedrijf, dat expansie zag in alle regio’s waar het actief is. Met name in Azië was er sprake van een opvallende toename van 51 procent, gevolgd door Europa en Amerika.

Het EBITDA (winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie) steeg met ongeveer 12 procent, waardoor het kerncijfer uitkwam op 81 miljoen euro. Echter, ondanks deze positieve ontwikkelingen, werd onderaan de streep een verlies geboekt van 7 miljoen euro. Birkenstock benadrukt dat het met succes het inflatie-effect heeft weten te beheersen door prijsaanpassingen door te voeren en de mix van verkoopkanalen en producten te optimaliseren. Niettemin hebben de kosten die gepaard gaan met capaciteitsuitbreiding een drukkend effect gehad op de winst.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top