Ga naar hoofdinhoud
Bijenkorf werknemers voeren actie

Bijenkorf werknemers voeren actie

In een persbericht van vakbond FNV Handel en FNV BeeUnited wordt gemeld dat meerdere Bijenkorf werknemers vrijdag 9 september actie zullen voeren.

Het zou gaan om tientallen medewerkers die tijdens hun lunchpauze aanstaande vrijdag een ‘speak up’ zullen houden. Dit zal plaatsvinden tussen 11:00 en 13:00 op het Beursplein in Amsterdam, aan de voorkant van de Bijenkorf. De medewerkers voeren actie omdat ze een loonsverhoging van 10 procent willen. Dit is volgens FNV niet alleen nodig om rond te komen, maar ook om het personeel voor de winkel te behouden.

In augustus waren de cao-onderhandelingen voor de Bijenkorf begonnen. Hieruit kwam naar voren dat het bestuur van het warenhuis bereid is de lonen over een langere periode met 6 procent te laten stijgen. Deze stijging wordt zou pas voor een deel in april 2023 verrekend.

FNV wil naast loonsverhoging ook betere roosters, ‘geen verplichting van vrijwilligerswerk’ en afspraken over eerder met pensioen gaan. “Als de Bijenkorf in deze tijden van personeelskrapte niet beter gaat belonen, jaagt het trouwe werknemers de winkel uit en haken nieuwe mensen snel weer af. Dat is nu al aan de hand en dat wordt met lonen die minder waard zijn alleen maar versterkt” aldus Linda Vermeulen, bestuurder FNV Handel.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top