Ga naar hoofdinhoud

Autobiografie schoenontwerper Jan Jansen begin juni in de winkels

Jan Jansen wordt dit jaar tachtig. Op 8 juni wordt de autobiografie van de legendarische schoenontwerper Jan Jansen genaamd ‘Werken – De Memoires van Jan Jansen’ gepresenteerd in Museum JAN in Amstelveen. In dit museum is vanaf 5 juni ook de tentoonstelling ‘Op de leest van Jan Jansen’ te bewonderen.

Jansen schreef voorafgaand aan zijn verjaardag zijn levensverhaal op. Volgens het persbericht is het een verhaal over succes, tegenslagen en zijn eindeloze passie voor schoenen. Het boek is geïllustreerd met archiefbeelden, krantenknipsels en ontwerpschetsen en werd vormgegeven door Jansens jongste zoon, kunstenaar Lok Jansen. Daarnaast is het boek opgedragen aan zijn grote liefde Tonny.

De tentoonstelling ‘Op de leest van Jan Jansen’ belicht het werk van de legendarische schoenenontwerper. De expositie toont de parallellen met het werk van jongere generaties Nederlandse designers, waaronder Ronald van der Kemp en Lisa Konno.

Eerder dit jaar werd al bekendgemaakt dat Jan Jansen voor zomer 2022 terugkeert naar de winkels. De schoenontwerper herlanceert zijn gelijknamige merk in samenwerking met de Hooijer Groep.

‘Werken – De memoires van Jan Jansen’ is vanaf 8 juni 2021 voor € 24,50 verkrijgbaar in de museumwinkel, bij boekhandels en online.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top