Ga naar hoofdinhoud

Architectenbureau dat schoenenmuseum Waalwijk gaat vormgeven bekend

Middels een architectenselectie is nu bekend wie het schoenenmuseum in Waalwijk zal gaan vormgeven. Er is gekozen voor het architectenbureau Civic.

Het museum, gelegen in het centrum van de stad, beheert een collectie van 12.000 hedendaagse en historische (design)schoenen uit binnen- en buitenland. Daarnaast beheert het museum een groot aantal machines en gereedschappen voor schoenfabricage en een cultuurhistorische collectie over de leergeschiedenis van de regio. Tot slot zal het museumgebouw ook een plek worden voor onderzoek, onderwijs, ondernemerschap en innovatie op het gebied van schoenontwerp.

De ontwerpvisie van Civic gaat uit van het verweven van historische en nieuwe elementen en sluit aan op, en wordt onderdeel van, een belangrijk werk van architect Alexander Kropholler: het rijksmonumentale Raadhuis ensemble uit 1932. Het nieuwe overdekte binnenplein gaat een relatie aan met de historische architectuur en de historische galerij, kiosk en het politiebureau van het ensemble worden in waarde hersteld.

Begin 2021 moet het vernieuwde museum haar deuren openen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top