Ga naar hoofdinhoud
amazon

Amazon Nederland telt dit jaar 19516 nieuwe verkopers in Nederland

E-commerce platform Amazon maakt een enorme groei door met de 19516 nieuwe verkopers in Nederland. Dit komt neer op een gemiddelde van 247 per dag. Mochten deze cijfers zich op deze manier voortzetten, dan telt Amazon Nederland aan het einde van dit jaar meer dan 90 duizend nieuwe verkopers.

Het platform is vooral in trek bij verkopers die op zoek zijn naar een drukbezocht platform met een groot en divers aanbod. Steeds meer ondernemers en bestaande (web)winkels trekken naar deze bekende marktplaats om ook hier hun producten te verkopen.

Amazon Nederland is met zo’n 19.516 verkopers verantwoordelijk voor zo’n 6,8 procent van alle nieuwe aanmeldingen dit jaar. Dat zijn er dus meer dan op de lokale Amazon-marktplaatsen in bijvoorbeeld Duitsland, Italië of Frankrijk.

Amazon mag dan wel een populaire bestemming zijn voor verkopers die een groter publiek willen bereiken, maar de keerzijde is wel dat Amazon zo nog groter wordt en nog beter weet wat er leeft op het gebied van vraag en aanbod. Hierdoor gaan er al jaren geruchten over het feit dat Amazon nauwlettend kijkt naar de producten die goed verkopen op hun platform om deze vervolgens zelf te gaan verkopen. Uiteraard tegen lagere prijzen dan op dat moment de standaard zijn.

Daarentegen zijn er ook genoeg verkopers die profiteren van hun aanwezigheid op Amazon. Sinds vorig jaar zijn er al een tal van bedrijven wiens businessmodel volledig is gericht op het overnemen van Amazon-verkopers, die bedrijfjes vervolgens op te schalen en zo een succesvol en winstgevend portfolio van merken en bedrijven te beheren. Alleen al in Europa zijn momenteel meer dan twintig van dit soort ‘Amazon seller acquisition companies‘ actief. Sommige van hen hebben in financieringsrondes tientallen miljoenen euro’s opgehaald waarmee ze succesvolle verkopers op Amazon overnemen.

Bron: www.ecommercenews.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top