Ga naar hoofdinhoud

Amazon kondigt lancering in België aan

In de komende maanden zal de Amerikaanse e-commercereus Amazon ook een lokale Belgische winkel openen. Door een aanhoudend dispuut zal die winkel echter definitief niet amazon.be heten.

Het bedrijf doet een oproep aan verkopers om zich te registreren op sell.amazon.com.be. In één adem kondigde het ook aan dat de Belgische website “amazon.com.be” zal gaan heten: de e-commerçant blijkt dus definitief geen overeenkomst gevonden te hebben met de gelijknamige Antwerpse verzekeraar die amazon.be als website heeft. Momenteel heeft Amazon wereldwijd al 21 lokale webwinkels, waarvan in België vooral de Franse, Duitse en Nederlandse tak erg succesvol zijn.

Amazon levert al ruim twintig jaar in België, en de lancering van amazon.fr in 2003 was de start van wat nu een van de grootste webshops in Franstalig België is. De Nederlandstalige Belgen waren eerst aangewezen op de internationale versie, tot in 2016 amazon.de een Nederlandstalig deel opzette. Pas sinds 2020 is er ook amazon.nl, maar voor de Belgische versie kwam er maar geen overeenkomst met de rechtenhouder op amazon.be, definitief blijkt nu.

Heel onverwacht was de aankondiging van de lokale Belgische webshop niet: Amazon is al even bezig met de uitbreiding van zijn Belgische activiteiten. Zo komt er in de herfst een eigen distributiecentrum in de haven van Antwerpen, dat goed zou zijn voor zowat 250 banen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top