Ga naar hoofdinhoud

Aktiesport, Perry Sport en Sprinter failliet

Sports Unlimited Retail, het moederbedrijf van de sportretailers Aktiesport, Perry Sport en Sprinter heeft een faillissement aangevraagd, zo meldt RTL Z. Het faillissement zou impact hebben op 54 winkels en 1.100 medewerkers. 

In 2016 werden Perry Sport en Aktiesport overgenomen door het Britse JD Sports uit het faillissement van United Sports Group (USG). Destijds betaalde JD Sports 26,5 miljoen euro voor beide Nederlandse ketens. Perry Sport en Aktiesport werden samengevoegd onder de nieuwe dochteronderneming Sports Unlimited Retail, die op haar beurt werd ondergebracht bij een andere dochteronderneming van JD Sports genaamd Iberian Sports Retail Group S.L. Op dat moment had JD Sports al een meerderheidsbelang in deze Spaanse groep, en in 2023 verwierf de Britse groep alle aandelen, waardoor JD Sports indirect de volledige eigenaar werd van Perry Sport en Aktiesport.

De zomer van afgelopen jaar markeerde de transformatie van Perry Sport en Aktiesport naar de Sprinter-formule, een zusterketen uit Spanje. Het groen-witte Sprinter-logo verscheen in het Nederlandse straatbeeld, wat erop wijst dat deze herpositionering recent is afgerond.

De toekomst van Aktiesport, Perry Sport en Sprinter blijft onzeker. Het is momenteel niet duidelijk of de merkrechten zijn ondergebracht bij Sports Unlimited Retail of bij een andere dochteronderneming of het moederbedrijf JD Sports. Het directe effect van het faillissement van Sports Unlimited Retail blijft dus vooralsnog onduidelijk.

Gerco Vonk, de finance- en ICT-directeur bij Sports Unlimited Retail, benadrukt in een intern bericht, dat door RTL Z is ingezien, dat de winkels van JD Sports in Nederland niet worden getroffen door het faillissement.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top