Ga naar hoofdinhoud

Adidas verliest rechtszaak over merkbescherming

Adidas ging in hoger beroep nadat het Bureau voor Intellectuele Eigendom van de Europese Unie (EUIPO) verklaarde dat drie parallel lopende strepen niet onderscheidend genoeg zouden zijn om merkrecht te kunnen krijgen. Het Gerecht van de Europese Unie heeft EUIPO echter gelijk gegeven.

Adidas schreef de drie parallel lopende strepen in 2013 in als merk, waarop het Belgische bedrijf Shoe Branding bezwaar tekende. Drie parallel lopende lijnen zouden niet onderscheidend genoeg zijn om als merk gezien te worden. De EUIPO was het hiermee eens, waardoor de inschrijving nietig werd verklaard. Nadat Adidas in hoger beroep is gegaan, was ook het Gerecht van de Europese Unie het met Shoe Branding en EUIPO eens. Adidas kreeg geen merkrecht op de drie strepen.

Adidas heeft al meerdere rechtszaken over de strepen gewonnen. Zo bracht de H&M kleding en schoenen uit met (bijna) dezelfde strepen als Adidas. Dit waren echter de bekende schuine strepen. Adidas heeft voor deze schuine strepen wel merkrecht ontvangen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top