Ga naar hoofdinhoud
Fashion Revolution Index

Adidas, Reebok en Pantagonia zijn de meest transparante modebedrijven van 2019

Dat volgt uit de Fashion Transparancy Index van Fashion Revolution. Naast Adidas, Reebok, Pantagonia, die een gedeelde eerste plek hebben met 64 procent, vullen Esprit en H&M de top vijf aan met 62 en 61 procent.

Fashion Revolution voert ieder jaar een onderzoek uit onder de 200 grootste modebedrijven naar de mate van transparantie. Gekeken wordt naar hun respect voor mensenrechten, hun toewijding aan transparantie en hun openheid over leveranciers met wie zij werken.

Dit jaar komen voor het eerst topbedrijven in de ranking boven de 60 procent uit. Fashion Revolution stelt daarom dat vooruitstrevende merken nu echt stappen maken om transparanter te zijn over hun sociale beleid en milieubeleid, hoe beiden worden uitgevoerd en welk impact beiden hebben.

Daarnaast blijkt dat het bestaan van de Fashion Transparancy Index modebedrijven motiveert om steeds transparanter te zijn en die toename van transparantie te blijven volhouden. Zo laten de 98 merken die bij de start van de index in 2016 zijn ingestapt nu al een gemiddelde verbetering van 8,9 procent zien.

Beeld: Fashion Revolution

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top