Ga naar hoofdinhoud

Adidas ontwikkelt duurzaam materiaal bestaande uit oceaanplastic

Adidas presenteert twee nieuwe soorten duurzaam materiaal voor items uit de Performance-lijn: de polyesters ‘Primeblue’ en ‘Primegreen’. Beide materialen zijn gemaakt zonder het gebruik van nieuw plastic.

Het sportmerk had eerder al groot succes met het lanceren van duurzame schoenen die in samenwerking met langetermijnpartner ‘Parley for the Oceans initiative’ zijn gemaakt. Zo sloeg Adidas in 2015 voor het eerst de handen ineen met Parley voor het maken van een collectie van schoenen die werden gemaakt met behulp van plastic dat werd verzameld op stranden en kustgebieden. In 2019 werden er maar liefst 11 miljoen schoenen geproduceerd van oceaanplastic.

Het Primeblue-materiaal wordt al gedeeltelijk gebruikt in de Performance-collectie. Het materiaal is gemaakt van gerecycled plastic afkomstig uit de oceaan. Aankomende zomer wordt het materiaal ‘Primegreen’ geïntroduceerd, gemaakt van 100 procent gerecycled polyester.

Gerecycled polyester kost ongeveer 10% meer dan de gebruikelijke materialen. Uiteindelijk wil Adidas de prijs omlaag krijgen, zodat meer consumenten zich kunnen veroorloven duurzame producten te kopen.

Website Adidas: www.adidas.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top