Ga naar hoofdinhoud
ABN Amro stelt sectorprognose voor de Nederlandse retail opnieuw naar beneden bij

ABN Amro stelt sectorprognose voor de Nederlandse retail opnieuw naar beneden bij

Waar de bank in september nog voorspelde dat de retail met een groei van 1,5 procent weer terug zou komen op het niveau voor corona, wordt daar nu toch anders over gedacht.

ABN Amro lijkt steeds minder optimistisch te worden over de toekomst van de Nederlandse retail het komende jaar. De prognose dat de retail met 1,5 procent zou groeien werd in februari al gecorrigeerd naar een groei van 1 procent. Inmiddels laat ABN Amro weten dat de voorspelde volumegroei weer omlaag is gebracht tot 0,5 procent.

Een belangrijke reden hiervoor zijn de prijsstijgingen. Zo wordt verwacht dat Nederlandse retailers te maken zullen krijgen met hogere energierekeningen en duurdere inkoopprijzen. De duurdere inkoopprijzen zijn ook een gevolg van de hogere energiekosten. Ook zal hetzelfde gelden voor kosten van grondstoffen, verpakkingen en transport.

Retailers kunnen deze kosten weer doorbereken aan de consument, maar dit is een mogelijk risico. Het is nog maar de vraag hoeveel prijsstijging klanten zullen accepteren nu de koopkracht vermindert. Hierom zullen winkeliers mogelijk genoegen moeten nemen met minder marge.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top