Ga naar hoofdinhoud

Aan het woord: Yvonne Stravers van Stravers Luxe Schoenen in Amsterdam

In onze rubriek ‘Aan het woord’ vragen we retailers hoe het afgelopen seizoen is verlopen, wat de trends van het moment zijn en welke merken zichtbaar groeien in populariteit. Deze week spreekt SIZE met de eigenaresse van Stravers Luxe Schoenen in Amsterdam.

Eigenaresse Stravers Luxe Schoenen, Yvonne Stravers: “Mijn vader komt uit een echte schoenmakersfamilie met een schoenfabriek aan huis. Op het moment dat hij als kind een paar schoenen nodig had, kreeg hij van zijn ouders een stuk leer om er schoenen van te maken. Al snel had hij door dat hij liever schoenen verkocht dan dat hij ze zelf maakte. Uiteindelijk opende hij in 1960 samen met mijn moeder zijn eigen schoenenwinkel op de Slotermeerlaan in Amsterdam. Nog geen half jaar later werd het tweede filiaal geopend op de Overtoom. Vervolgens namen mijn man en ik de winkels in 1990 over. Toen de buurt van de Slotermeerlaan enorm achteruit ging, besloten we het pand te verkopen en een nieuw pand op de Overtoom te kopen. Uiteindelijk maakten we de keuze om met één pand door te gaan zodat we ons meer konden focussen op de webshop. Dit bleek een goede zet te zijn, aangezien het grootste deel van de omzet nu uit onze webshop wordt gegenereerd. Daarnaast kwamen we tot de conclusie dat het overgrote deel van de verkopen uit kleine en grote maten bestaat. Dit heeft ons doen besluiten de standaardmaten te laten vallen zodat we ons geheel kunnen focussen op kleine en grote maten voor dames en heren.

Trends
We ontwerpen, produceren en importeren onder ons eigen merk ‘Stravers Shoes’ direct bij diverse fabrikanten in Europa. Tegenwoordig zien we dat klanten veelal voor tijdloze modellen van goede kwaliteit gaan. De gedurfde modellen zijn nu minder in trek. Het is ontzettend leuk om vanuit de vraag van de klant een specifieke schoen te ontwerpen, met als doel de klant hier ontzettend blij mee te maken. Ook is het een uitdaging om aan de wens van de klant te voldoen. Zo zijn er veel specifieke punten waar je bij op dient te letten bij het ontwerpen van een schoen in een grote of kleine maat. Je kunt bijvoorbeeld niet alles toepassen zoals je dat bij de standaardmaten wel kunt. Als de ontworpen schoen aan de wensen van de klant voldoet en de klant onze winkel tevreden verlaat, geeft dit een enorme kick!”

Verkoop
“We bestaan 60 jaar! Spijtig genoeg kunnen we ons jubileum in verband met het coronavirus dit jaar niet vieren. Na de genomen maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zagen we de verkoop direct enorm zakken. Er kwamen nog maar weinig mensen in de winkel. We hebben de openingstijden dan ook direct ingekort en ‘Personal Shopping’ geïntroduceerd. Daarnaast hebben we het momenteel erg druk met onze webshop. De vaste klanten die normaal onze winkel bezoeken, bestellen nu namelijk ook via onze webshop. Dit geeft goede hoop voor de toekomst!”

Website Stravers Luxe Schoenen: www.stravers-shoes.com

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top