Ga naar hoofdinhoud

Aan het woord: Sandra Vermeulen-Smith van Vermeulen Modeschoenen in Dongen

In onze rubriek ‘Aan het woord’ vragen we retailers hoe het afgelopen seizoen is verlopen, wat de trends van het moment zijn en welke merken zichtbaar groeien in populariteit. Deze week spreekt SIZE met de eigenaresse van Vermeulen Modeschoenen in Dongen.

Eigenaresse Vermeulen Modeschoenen, Sandra Vermeulen-Smith: “Met ons ondernemersdiploma op zak zagen mijn man en ik de kans schoon toen mijn schoonvader opvolgers zocht voor zijn schoenenwinkel. Samen met mijn schoonzus, die al werkzaam was voor haar vader, besloten we de zaak in 1994 over te nemen. Tot op de dag van vandaag hebben we daar geen moment spijt van gehad. We gaan nog iedere dag met veel plezier naar ons werk!”

Verkoop
“Tijdens de Coronacrisis zijn we opengebleven en hebben we onze openingstijden aangehouden. De eerste twee weken was het vrij rustig, daarna werd het weer drukker. De verkoop en het advies van kinderschoenen speelt een grote rol in ons bedrijf. We zijn de voeten van kinderen de afgelopen periode blijven opmeten, wat door klanten enorm gewaardeerd werd. Momenteel gaat het goed met de verkoop in de winkel. We merken dat men in deze tijd eerder naar een dorpswinkel gaat dan naar de stad. Klanten kunnen in onze winkel terecht voor een ruim aanbod aan schoenen, persoonlijke aandacht en deskundig advies. De merken die goed verkopen verschillen per seizoen. Met name de merken DL Sport, Helioform, Ilse Jacobsen, Mjus, Panama Jack, Remonte en Verbenas doen het goed bij de dames. Bij de heren verkopen de merken Björn Borg, Cycleur de Luxe en Jen7en goed.”

Trends
“De trend waar we nu niet omheen kunnen, is ‘casual en stoer’. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de sneakers met dikke zolen die momenteel niet weg te denken zijn uit het hedendaagse modebeeld. Daarnaast verkopen we volop loafers. Zo doen de Spaanse espadrilles het erg goed, zoals de Verbena’s. Ook de luchtige loafers, denk aan die van Ilse Jacobsen, slaan de plank niet mis.”

Diversiteit
“Ik geniet enorm van de diversiteit in mijn werk. Iedere dag zijn we weer op zoek naar vernieuwing. Zo is het ieder seizoen weer een uitdaging om een mooie collectie neer te zetten. We zien de klant onze winkel graag met een glimlach verlaten. Kwaliteit, service en klantvriendelijkheid staan bij ons hoog in het vaandel.”

Website Vermeulen Modeschoenen: www.vermeulenmodeschoenen.eu

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top