Ga naar hoofdinhoud

Aan het woord: Jenke Haverhals van Haverhals Schoen- en sportmode in Zwanenburg

In onze nieuwe rubriek ‘Aan het woord’ vragen we retailers hoe het afgelopen seizoen is verlopen, wat de trends van het moment zijn en welke merken zichtbaar groeien in populariteit. Deze week spreekt SIZE met de eigenaar van Haverhals Schoen- en sportmode in Zwanenburg.

Eigenaar Haverhals Schoenen, Jenke Haverhals: “Ik ben grootgebracht in een ondernemingsgezin. Mijn opa had vroeger een schoenmakerij, na zijn overlijden nam mijn vader de winkel over. Ik ben nu de derde generatie die aan het roer staat van een familiewinkel en daar ben ik enorm trots op!”

Verkoop
“Het gaat goed met de verkoop, ik mag zeker niet klagen. Toch moet ik erbij zeggen dat ik ook wel betere tijden heb gekend. Tegenwoordig is alles wat lastiger, omdat er zoveel keuze is. Als iemand specifiek naar iets op zoek is en dit in de winkel niet verkrijgbaar is, is er altijd nog het internet. Men is tegenwoordig heel goed geïnformeerd. Dit biedt kansen en dien je niet als bedreiging te zien. Het is belangrijk dat men weet wat je verkoopt en waar je voor staat. Welke merken bij ons goed verkopen, is weerafhankelijk en seizoensgebonden. Zo verkopen we in de koude decembermaanden veel pantoffels van UGG en Warmbat, terwijl in de start van het jaar merken als Van Bommel en Nubikk juist goed verkopen.”

Trends
“De dikke zolen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Het merk Balenciaga staat hier veelal bekend om. De dikke zolen komen terug in verschillende soorten schoenen, zowel in de comfortschoenen als in de trendy sneakers. Verder worden er in de winkel uiteraard veel sneakers verkocht. De schoenen van het merk Vans verkopen ook nog steeds goed.”

Diversiteit
“Wat ik zo leuk vind aan mijn werk? Met name de diversiteit: de collecties, de seizoenen en de klanten. Het is daarnaast een uitdaging om iedere klant tevreden de deur uit te zien gaan. De service, kwaliteit en het assortiment is voor ons het belangrijkst. Daarom bestaat de winkel ook al ruim 83 jaar. Iedere dag knokken we voor een beter resultaat!”

Website Haverhals Schoen- en Sportmode: www.schoenensportmode.nl

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Jenke is een 100% vakman met liefde en passie voor het Retailers vak. Geen enkele tegenslag brengt hem van de wijs. Signaleert in een vroeg stadium trends die bij zijn klanten passen. Communiceert glashelder met leveranciers. Hoe zouden de Nederlandse winkelstraten eruit zien wanneer 99% van de schoenenwinkels uit het Haverhals nest zouden komen?

  2. Goed Jenke. Moet iedereen doen. Ik negeer alle zinloze regels al vanaf het begin. En blijf weg van de testfase moordprik plekken . Ik zweer het je er bestaan geen vaccins tegen wat voor griep dan ook. Bull shit. Het is niet voor niets dat pfizer alles 55 jaar geheim wil houden. Ook alle test gegevens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top