Ga naar hoofdinhoud

Aan het woord: Jelmer en Fokkelien van Hemmes Schoenen in Drachten

In onze rubriek ‘Aan het woord’ vragen we retailers hoe het afgelopen seizoen is verlopen, wat de trends van het moment zijn en welke merken zichtbaar groeien in populariteit. Deze week spreekt SIZE met de eigenaren van Hemmes Schoenen in Drachten.

Eigenaren Hemmes Schoenen, Jelmer en Fokkelien: “Samen hebben we de winkel in 2015 overgenomen van onze (schoon)vader. Hoewel het van ons beiden geen droom was, hebben we altijd liefde gehad voor het vak, de winkel en de klanten. Momenteel bestaat de winkel al ruim 60 jaar en daar zijn we enorm trots op!”

Verkoop
“We hebben in verband met het Coronavirus hele gekke weken achter de rug. Van totale stilte op straat tot hartverwarmende berichten en cadeautjes van onze lieve klanten. We zijn de afgelopen tijd de gehele periode opengebleven. Dankzij onze trouwe klantenkring zijn we deze moeilijke tijd doorgekomen. Momenteel trekt de verkoop gelukkig wat meer aan. Iedere dag gaat het dan ook weer een stukje beter!”

Trends
“Per seizoen verschilt het welke merken goed verkopen in de winkel. Toch zijn er een aantal merken die het vrijwel altijd goed doen. Denk hierbij aan Durea, Floris van Bommel, Gabor, Hassia, Piedi Nudi en Red Rag. Begin dit seizoen deden de western laarsjes het vooral goed. Momenteel zijn de loafers niet om aan te slepen. Sneakers doen het eigenlijk altijd goed, met name die met dikke zolen. De plateau-zolen zie je ook weer terug in de sandalen.”

Klantencontact
“Wat we zo leuk vinden aan ons werk? Onder andere het doen van de inkoop, zo zijn we altijd op zoek naar verschillende modellen en merken om ons te onderscheiden. Daarnaast genieten we enorm van het gezellige contact met de klanten! We worden er ontzettend blij van als de klant goed is geholpen en tevreden is met zijn/haar aankoop. Met name als de klant de keer daarop weer opgewekt terugkomt, geeft dat ontzettend veel voldoening!

Website Hemmes Schoenen: www.hemmesschoenen.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top