Ga naar hoofdinhoud

99-jarige Brabantse schoenfabrikant ondergaat een ‘online transformatie’

Hoe blijf je innoveren in een tijd waarin alles stil lijkt te staan? Online integratie en wereldwijde uitbouw van het kuitwijdte concept is hét antwoord volgens JJ Footwear.

De uitbraak van de coronacrisis heeft er bij JJ Footwear voor gezorgd dat de plannen met betrekking tot de wereldwijde online verkoop van lange laarzen in alle kuitwijdtes versneld is doorgevoerd. Waar ze zo’n zeven jaar geleden de online-markt als belangrijkste toekomstige markt hebben gebombardeerd, hebben ze in 2020 belangrijke stappen gezet om in Europa een sterke positie in het marksegment van lange laarzen op te bouwen. Door een de overname van de oudste lange laarzen webshop uit Amerika ( www.widewidths.com ) en een nieuw wijdteconcept  te introduceren, staat JJ Footwear aan de vooravond om wereldwijd een leidende rol te spelen in dit segment.

Volgens CEO Carl van der Putten is de schoenenmarkt sinds de komst van het internet behoorlijk aan het verschuiven. Als zelfstandig merk is het moeilijk om te concurreren met de grote wereldmerken in het middensegment. Hierdoor ligt de focus nu op de niches die daar buiten liggen, waar je met een onderscheidend concept succesvol kunt zijn. Met oog op het versnellen van de online plannen is besloten om de showroom, die gericht is op traditionele detailhandel, te sluiten. Hiervoor komt een online showroom in de plaats.

Met het nieuwe kuitwijdteconcept richt JJ Footwear zich meer op de online verkoop in tegenstelling tot alle andere bestaande kuitwijdteconcepten in de wereld. Onder de naam ‘Custom Made Boots & Shoes’ hebben ze een concept ontwikkeld voor lange laarzen met dertien kuitwijdtes, variërend van 30 tot 60 centimeter. Hiermee spelen ze volledig in op de trend ‘made to measure’. Met deze online innovatie keert de Brabantse schoenfabrikant terug naar zijn roots, in een technologisch jasje.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top