Ga naar hoofdinhoud

35-jarig jubileum voor Michel Schoonwater, het “DNA van Mephisto”

Het schoenenmerk Mephisto bestaat ondertussen al 55 jaar waarvan de accountmanager van Mephisto: Michel Schoonwater maar liefst 35 jaar in het vak zit. Michel Schoonwater, ook wel bekend als het “DNA van Mephisto” heeft een gouden carrière opgebouwd door de jaren heen, maar dit ging zeker niet vanzelf!

Michel Schoonwater (55) had eigenlijk als droom om als beroepsmilitair in dienst te gaan. Deze droom viel met grote teleurstelling in duigen en hierdoor moest hij een nieuw toekomstperspectief voor zichzelf schetsen. Zo kwam hij als 20-jarige jongeman terecht bij de eerste agent van Mephisto, Richard Bouwens en startte in 1985 zijn carrière bij het schoenenmerk. Na 15 jaar nam Dirk Jan de Meijer de vertegenwoordiging van Mephisto over en zo werkte Michel Schoonwater voor hem de volgende 10 jaar. Uiteindelijk werd de vertegenwoordiging van Mephisto doorgegeven aan de derde agent Richard Brekelmans dat vervolgens 7 jaar duurde.

Ondertussen drie agenten verder wordt Schoonwater niet voor niets “DNA van Mephisto” en “Mr. Mephisto” genoemd. Momenteel is het stokje doorgegeven aan Stephan van de Ven en Natalie Bouwens. Inderdaad de dochter van en zijn zij nu de huidige agenten van Mephisto. Schoonwater heeft dus een aardige resume aan agenten overleefd en als het aan hem ligt, gaat hij ervan uit zijn pensioen te halen bij Shoe Support B.V.

 “Mijn drijfveer zijn mijn klanten”. Schoonwater haalt energie uit het contact zijn klanten en gaat dan ook graag het gesprek met hen aan en dit ook over alledaagse onderwerpen. Zijn eerlijkheid, belangstelling en humor zijn dan ook de factoren waardoor hij erg gewaardeerd wordt door het merk en de retailpartners van Mephisto. Vanwege zijn fotografisch geheugen noemen ze hem intern ook wel de encyclopedie van Mephisto. Momenteel is hij met zijn 70e collectie bezig en heeft hij in de 35 jaar dat hij schoenen verkoopt nooit een dag gehad dat hij geen schoenen verkocht heeft. Dit maakt hem dan ook hét aanspreekpunt voor iedereen en heeft hij niet voor niks in zijn mooie carrière ook de precieuze Gouden Schoen prijs in ontvangst mogen nemen.

Schoonwater vertegenwoordigt het merk natuurlijk zelf ook en trekt de comfortschoenen vaak aan tijdens de wandelingen met zijn nieuwe herdershond, waar hij maar liefst 10 km per dag mee loopt. Daarbij trekt hij de schoenen ook aan bij het sporten (boksen en bootcampen). De energie die hij uit beweging haalt stopt hij weer in zijn werk. Op deze manier circuleert dus het DNA van Mephisto door Mr. Mephisto zelf.

Aankomend seizoen gaan wij uitgebreid in op deze unieke mooie carrière van Mr. Mephisto in een van de beursnummers van the right SIZE.
Stay tuned!

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Michel, van harte gefeliciteerd met dit jubileum. Jouw manier van werken met de klant hebben wij altijd zéér gewaardeerd. Elke keer als er wisseling was van agent in Nederland, hebben wij altijd gecorrespondeerd dat vooral Michel, bij Mephisto moest blijven, en elke keer mét succes. Eerlijk en rechtuit, dat is waar Michel voor staat, nog vele goede jaren in dienst van Mephisto toegewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top