Content voor Ingelogde Gebruikers
Retourpercentage verminderen in 3 stappen

3 oplossing om het retourpercentage te verminderen

De enorme toename in online aankopen brengt natuurlijk ook een toename aan retourneringen. Om dit retourpercentage te verminderen zijn hier een aantal handige oplossingen.

1. Zorg voor een nauwkeurige, informatieve productbeschrijving
De ideale productbeschrijving zorgt ervoor dat uw klanten precies weten wat ze krijgen. Het geeft een nauwkeurig beeld van de look en feel van de kleding en laat geen ruimte voor interpretaties. Zorg er ook voor dat er niet wordt overdreven of dat er valse beweringen worden gedaan. Dergelijke productbeschrijvingen kunnen de conversiepercentage verhogen, maar ook het retourpercentage verlagen.

2. Verhoog uw klantervaring
Een verhoogde klantervaring vergroot de merkliefde, waardoor klanten eerder tevreden zullen zijn met de producten. Maar hoe kan de klantervaring verbeterd worden? Klantervaring begint wanneer de klant de website voor het eerst bezoekt. Zorg ervoor dat de website gemakkelijk te navigeren is en dat het merk goed bereikbaar is. Een nauwkeurige en informatieve productbeschrijving helpt online bezoekers. Wanneer klanten overwegen een product aan hun winkelwagen toe te voegen, is het erg belangrijk dat het winkelmerk hen maatadvies geeft

3. Help uw Retail klanten de perfecte maat te vinden
Door klanten te helpen bij het geven van het juiste maatadvies, verminder je het retourpercentage aanzienlijk. Door vooraf zekerheid te bieden over de maat, hoeven uw klanten niet langer meerdere maten te bestellen.

Gebrek aan pasvorm of onzekerheid over de maatvoering zijn de belangrijkste redenen voor het retourneren van kleding, dus dit zijn natuurlijk de belangrijkste problemen die moeten worden opgelost. Maar hoe ga je ermee om? Maattabellen zijn gewoon niet voldoende. Ze geven uw klanten niet de informatie die ze van u verwachten en online nodig hebben.

Volgende week zullen we meer ingaan op een aantal gebruiksvriendelijk alternatief op de verouderde en onoverzichtelijke maattabellen van o.a. een Nederlandse start-up genaamd Faslet.

Of vraag alvast een demo aan bij Faslet.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar boven