VanHaren-filiaal sloot deuren door hoge concentratie lijm


 

 

 

 

 

VanHaren heeft eerder deze maand zijn winkel in Nieuwegein een middag moeten sluiten omdat medewerkers onwel waren geworden. De oorzaak: een te hoge concentratie lijm in de ruimte, afkomstig van een nieuwe levering schoenen.

De levering was opgeslagen in een afgesloten ruimte in de winkel. Medewerkers van het filiaal kregen gezondheidsklachten, later werd ook een onbekende geur in winkelcentrum Cityplaza geroken. Besloten werd om de winkel te ontruimen en een deel van het winkelcentrum af te sluiten.

De brandweer constateerde later dat de klachten werden veroorzaakt door een te hoge concentratie lijm, ontstaan omdat de schoenen van de marktleider in een dichte ruimte lagen.

De onwel geworden medewerkers hadden in de loop van de middag geen klachten meer. Het vanHaren-filiaal was de volgende dag weer geopend.