UNIQLO komt in september naar Amsterdam

 

 

 

 

 

 

De Japanse internationale kledingretailer UNIQLO opent in september een winkel in de Kalverstraat in Amsterdam. De nieuwe vestiging moet de grootste winkel van UNIQLO in de Benelux worden.

De winkel, die zowel ingangen aan de Kalverstraat als het Rokin krijgt, zal een oppervlakte van 2.040 vierkante meter beslaan verdeeld over drie verdiepingen.

UNIQLO verwacht een match tussen de Nederlandse consument en de kleding van de retailer. “De mensen van Amsterdam houden van het dragen van functionele, maar goed ontworpen en hoogwaardige kleding.  Bij UNIQLO delen wij dezelfde waarden en het zijn dan ook exact deze kwaliteiten die je terugvindt in onze LifeWear,” zegt Taku Morikawa, Chief Executive Officer van UNIQLO Europe in een persverklaring.

UNIQLO, oorspronkelijk een afkorting voor ‘Unique Clothing Warehouse’, werd in 1984 in Japan opgericht. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 2.000 winkels verspreid over 19 markten over de hele wereld, en Nederland zal de 21e markt van UNIQLO worden. Het bedrijf is inmiddels met 75 winkels in zes markten gevestigd