Ontwerper en schoenenlabel van Nederlandse bodem ontwikkelen duurzame sneaker

De Nederlandse ontwerper Ronald van der Kemp en het Amsterdamse schoenenlabel Filling Pieces hebben de handen ineengeslagen om een duurzame sneaker te ontwikkelen. Uit de samenwerking rolden drie limited edition modellen, die afgelopen week te zien waren tijdens de haute couture show van het merk RDVK in Parijs.

Van der Kemp staat bekend om het hergebruiken van oude materialen in nieuwe ontwerpen. Dit aspect staat dan ook centraal in deze sneakercollectie. De duurzame sneakers zijn gemaakt van oude materialen zoals leer, textiel en knipels uit het Filling Pieces archief.

De sneakers zullen later dit jaar verkrijgbaar zijn. Op dit moment worden de sneakers op inschrijving verkocht, de prijzen worden daarbij ook bekendgemaakt.