Ivanka Trump gaat geen schoenen meer verkopen


 

 

 

 

 

Ondernemer en presidentsdochter Ivanka Trump stopt met de verkoop van schoenen en tassen. Dinsdag liet Trump weten de stekker uit haar gelijknamige label te trekken.

Het label verkocht schoenen, tassen en jurken in grote warenhuizen. Kort na de beëdiging van haar vader Donald Trump als president van de Verenigde Staten, kelderden verkopen van het modemerk. Bovendien kwam Ivanka Trump onder vuur te liggen vanwege belangenverstrengeling omdat zij nog altijd van de opbrengsten van het modemerk ontving, maar ondertussen als adviseur in het Witte Huis werkte.  “Ik weet niet wanneer en of ik ooit terug zal keren als hoofd van een modebedrijf”, valt te lezen in een verklaring die persbureau AFP publiceerde. “Mijn focus voor de nabije toekomst ligt op het werk dat ik hier in het Witte Huis verricht.”

Retailketens als Nordstrom en Hudson’s Bay besloten om de samenwerking met het merk te stoppen. Kort daarna werd bekend dat licentiehouder G-III Apparel Group de Ivanka Trump-kleding voorzag van een ander label. Het Amerikaanse verklaarde bang te zijn voor een overschot aan kleding van het merk.

Ivanka Trump heeft achttien mensen in dienst. Zij bereiden zich voor op hun vertrekt. Het merk sluit per direct geen nieuwe licentieovereenkomsten. Oude overeenkomsten worden niet meer vernieuwd. Producten die nu nog in de winkel liggen, worden nog wel verkocht.