Adidas wil alleen nog duurzame schoenen maken

Adidas gaat voor duurzaam. Het merk wil vanaf 2024 alleen nog schoenen van gerecycled polyester maken.

Topman Eric Liedtke stelde eerder deze week in de Financial Times dat adidas geen nieuwe grondstoffen wil gebruiken voor de productie van schoenen. Het sportmerk gaat voor een geleidelijke transitie. Vorig jaar verkocht het 5 miljoen sneakers van gerecyclede materialen. Volgend jaar moeten het er 11 miljoen zijn. Dat is nog slechts 3 procent van de totale schoenenproductie van Nike.

Omdat adidas jaarlijks 920 miljoen producten produceert, is het volgens Liedtke niet mogelijk om van de ene op de andere dag op ‘groen’ over te stappen. Nu nog is het gebruik van gerecycled polyester 10 tot 20 procent duurder dan nieuwe materialen. Dit prijsverschil verdwijnt naar verwachting de komende jaren wanneer leveranciers in grote hoeveelheden gerecycled polyester gaan produceren.