VVD dient wetsvoorstel in om blurring beter mogelijk te maken


 

 

 

 

 

Tweede Kamerlid Eric Ziengs (VVD) heeft een wetsvoorstel ingediend om blurring beter mogelijk te maken. Daarmee geeft de VVD gehoor aan de wens van INretail om in de winkel verschillende functies te mengen.

INretail besprak dit punt al in november 2016 in Den Haag. “Allerlei regels belemmeren de sfeerbeleving die bij heel veel retailconcepten het totaalplaatje compleet zou maken. Denk aan een glaasje bubbels bij de aankoop van een bruidsjurk of een drankje bij een workshopdiner in een mooie keukenzaak”, zegt INretail in een verklaring.

Als de wet erdoor komt wordt het makkelijker voor winkeliers om verschillende functies te mengen.  De Raad van State buigt zich de komende maanden over het wetsvoorstel en komt na de zomer met een advies.