Men at Work is failliet verklaard

Afbeelding: Men at Work Facebook

 

 

 

 

 

 

 

Men at Work is alsnog failliet verklaard. Vrijdag vroeg de modeketen om uitstel van betaling. Volgens de bewindvoerder bleek een faillissement uiteindelijk onafwendbaar. 

Daarmee valt het doek voor de 27 Nederlandse vestigingen van Men at Work. Tegenover Quote stelt oprichter Marcel van Gelderen dat de naam van de winkelketen definitief uit de winkelstraat verdwijnt. De mogelijkheden voor een doorstart worden nog onderzocht, maar zelfs wanneer daar sprake van is worden de filialen van de kledingketen volgens over andere partijen verdeeld, zo verwacht Van Gelderen.

Men at Work schreef de afgelopen jaren rode cijfers. In 2016 werd een verlies van 12 miljoen euro geleden en ook in 2017 vielen de resultaten tegen. De oorzaak? Halsstarige huurbazen en teruglopende verkopen. “Het hielp niet dat het in maart nog 20 graden vroor”, aldus van Gelderen

In een persverklaring stelt de bewindvoerder: “Na inventarisatie bleek een faillissement onafwendbaar, waarop de rechtbank Amsterdam is verzocht de surseance om te zetten in een faillissement. Dat verzoek is door de rechtbank gehonoreerd.” Evert Baart is aangesteld als curator.

Bij Men at Work werken in Nederland 425 mensen. De webshop van de fashionretailer is inmiddels gesloten. De fysieke winkels blijven voorlopig geopend. De drie vestigingen in België vallen buiten het faillissement.