Man met ‘s werelds grootste voeten belandt bij Nederlandse schoenmaker


 

 

 

 

 

Een speciaal geval voor schoenmaker Georg Wessels uit Zutphen. Hij kreeg afgelopen week bezoek van Jeison Rodriquez uit Venezuela, de man met de grootste voeten ter wereld.

Rodriquez heeft schoenmaat 68 en kan in zijn thuisland geen passend schoeisel vinden. Voor de reis naar de Nederlandse schoenmaker Georg Wessels spaarde hij meerdere jaren. “Meneer Wessels is een echte vakman. Zelfs in Venezuela had ik van hem gehoord. Hij staat bekend om het maken van enorme schoenen”, aldus Rodriquez tegen De Telegraaf.

Wessels is inderdaad geen onbekende met grote maten. Hij verkoopt damesschoenen vanaf maat 43 en herenschoenen vanaf maat 47. “Maar dit paar moest ik met de hand maken”, zegt hij tegen de krant. “In 2012 maakte ik een paar voor de Turk Sultan Kösen, de langste man ter wereld. Maat 60. Vond ik al best groot. Maar Jeison spant vandaag toch echt de kroon.”

Door de aandoening van de 22-jarige Rodriquez – gigantisme – groeit hij maar door. Daarom is hij inmiddels vaste klant bij de schoenmaker in Zutphen. “Dit is alweer het elfde paar dat ik voor hem heb gemaakt.” Voor het speciale schoeisel rekent Wessels geen geld. “De man heeft voor de reis een jaar gespaard. Dan kan ik hem voor die schoenen toch geen geld meer vragen?”

Comments are closed.