Dit zijn de plannen van Brunotti met de Footwear collectie

 

 

 

 

 

 

Brunotti heeft grootse plannen met de Footwear collectie nu het deze weer in eigen beheer heeft. Het merk wil met toekomstige collecties meer verbondenheid creëren met het DNA van Brunotti. Bovendien wordt het aantal modellen per seizoen ruim verdubbeld. 

Vorige week werd bekend dat Brunotti na negen jaar de samenwerking met de Unlimited Footwear Group (UFG) stopt. UFG ontwikkelde op licentiebasis de Brunotti Footwear collectie. Die sloot volgens Brunotti goed aan op de distributie en resulteerde in prima verkoopresultaten. “Maar om de groei en goede resultaten zowel nationaal als internationaal verder te kunnen uitbouwen, is besloten de licentieovereenkomst te beëindigen”, zegt Brunotti nu in een persverklaring.

Verbinding collecties

Vanaf AW 2018/2019 neemt Brunotti de verkoop, distributie en ontwikkeling van de Footwear collectie in eigen handen. Het uitgangspunt van de nieuwe collectie is meer verbondenheid creëren met het merk-DNA van Brunotti. “Door een Sport Fashion collectie toe te voegen en de slipper/sandalen collectie uit te breiden, denken we dit beter op elkaar aan te laten sluiten. Dit doen we mede door gebruik te maken van dezelfde prints, kleurkaarten, innovaties en druktechnieken.”

Verdubbeling aantal modellen

De afgelopen Footwear collecties bestonden uit ongeveer twintig schoenmodellen schoenen en twintig modellen slippers per seizoen. De nieuwe Spring/Summer 2019 collectie bestaat uit circa vijftig schoenmodellen en zestig modellen slippers/sandalen. De nieuwe collectie bestaat zowel uit dames- en herenmodellen en zal dus ruim verdubbelen. Brunotti: “Met een Footwear collectie opgedeeld in drie categorieën (Casual Footwear, Sport Fashion Footwear en Slippers/Sandelen) zijn we klaar voor het nieuwe tijdperk. We zijn overtuigd dat dit hand in hand gaat met de expansie van onze apparel en boards activiteiten.”

Verkoopteam

Tim van Lierop neemt de fijndistributie van Brunotti voor zijn rekening. Tim is bereikbaar via tvanlierop@brunotti.com of 06 15 39 76 86. Tim opereert vanuit het hoofdkantoor van Brunotti in Amersfoort en vanuit de reeds bestaande showroom in schoenencentrum Nieuwegein C.A.S.T. (Geel, Niveau 2 pop-up03).

Marc van Lierop neemt de keyaccounts en inkooporganisaties voor zijn rekening. Marc is bereikbaar via mvanlierop@brunotti.com of 06 46 36 76 30.