Betsy Palmer doet de deuren op slot

 

 

 

 

 

 

Na 22 jaar valt het doek voor damesschoenenwinkel Betsy Palmer. De filialen in Amsterdam en Rotterdam sluiten dit najaar hun deuren. 

De komende maanden houdt Betsy Palmer opheffingsuitverkoop met kortingen tot 50 procent op de hele collectie. Op Facebook schrijft het team dat het tijd is om na 22 jaar ‘wat meer afstand te gaan nemen van de dagelijkse drukte en besognes’. “Zeker is het ook zo dat er in de huidige marktomstandigheden erg veel financiële druk ligt op het runnen van zo’n winkel, met grote voorraden bijzondere schoenen”, aldus de winkel.

Het nieuws leeft bij fans van de Betsy Palmer. Op het Facebookbericht ontving de winkel honderden reacties van geschokte consumenten, maar ook van klanten die anekdotes uit de afgelopen 22 jaar delen.

De eerste Betsy Palmer- winkel opende in 1996 haar deuren op het Amsterdamse Rokin. Later volgde een winkel in de Rotterdamse Witte de Withstraat. In 2008 kwam daar een webwinkel bij. Betsy Palmer verkocht merken als Allan K., Bass & Co en Shoe the Bear, en maakte daarnaast naam met het eigen merk BPR.