Adidas en Skechers schikken buiten de rechtbank

 

 

 

 

 

 

Het langlopende dispuut tussen adidas en Skechers lijkt te zijn opgelost. De twee merken zijn buiten de rechtbank tot een schikking gekomen omtrent de inbreuk op het Stan Smith-handelsmerk van adidas. 

Adidas treedt streng op tegen concurrenten die gebruik willen maken van verticale strepen, een handelsmerk dat adidas in 1971 voor het eerst liet vastleggen. Sinds 2015 was het merk in een juridische strijd verwikkeld met Skechers. Met de Onix sneaker zou Skechers onterecht gebruik maken van de strepen en de populaire Stan Smith-stijl van adidas. De rechter oordeelde daarover in het voordeel van adidas. “Het handelsmerk is alom vertegenwoordigd in de verschillende producten van adidas en heeft een zeer sterke wereldwijde erkenning”, luidde het oordeel.

Skechers gaf gehoor aan het bevel om de verkoop van enkele modellen te stoppen, tot adidas een ander paar sneakers van het merk vond waarmee Skechers inbreuk zou maken op het Stan Smith-handelsmerk. Adidas diende een zogenoemde emergency motion in om ook de verkoop van deze sneaker te staken. De twee partijen besloten uiteindelijk om dit geschil buiten de rechtbank op te lossen. De voorwaarden van de overeenkomst zijn niet naar buiten gebracht.