Nike wordt beschikbaar voor alle leden van ANWR-GARANT

 

 

 

 

 

 

ANWR-GARANT zet een grote stap voor de schoenenhandel.  Na lange tijd van onderhandeling is nu de kogel door de kerk: vanaf begin juni mogen alle ANWR-GARANT leden inkopen bij Nike.  

Met deze stap geeft ANWR-GARANT gehoor aan de grote vraag naar een beter aanbod in het sneakersegment. Waar voorheen alleen de hele grote winkeliers en online spelers toegang hadden tot inkoop van Nike artikelen, mogen nu ook alle andere schoenwinkeliers Nike inkopen. “Met deze verandering komt de sneaker van Nike terug waar ze thuis hoort … bij de schoenwinkeliers”, zegt de organisatie.

De samenwerking is uniek, aangezien Nike heeft besloten om binnen Europa nog maar met 40 retailpartners samen te werken.  Momenteel zijn dat er 30.000. “Wij zien het dan ook als een enorme kans dat ANWR-GARANT tot 1 van deze partners behoort”, aldus inkoop- en marketingmanager Dette van Heeswijk. Hierdoor is het mogelijk voor de leden die Nike verkopen om het merk te behouden en voor alle overige leden om toegang te krijgen tot een gedeelte van de collectie”.

Algemeen directeur Dennis Beute: “Met het binnenhalen van Nike zetten we weer een grote  stap op onze strategische route ‘van advies naar commercie’. Dit zorgt voor omzet en traffic en dat kunnen veel leden nu juist goed gebruiken. Samen met onze nieuwe services op het gebied van e-commerce en marketing zijn we steeds beter in staat om antwoord te geven op het nieuwe retailen.”