Geox ziet omzet in Q1 fors dalen


 

 

 

 

 

Geox heeft haar omzet in de eerste drie maanden van het financiële boekjaar zien dalen met 11,2 procent.

De omzet in Q1 bedroeg 264 miljoen euro. De daling is volgens Geox S.p.A toe te schrijven aan drie factoren. Zo werd besloten om het winkelnetwerk te rationaliseren en de wintervoorraden te verminderen. Daarnaast ging het bedrijf gebukt onder lage temperaturen die zorgden voor een verlate start van het lenteseizoen.

In Noord-Amerika daalde de omzet het hardst met 18,3 procent. In thuismarkt Italië nam de omzet af met 16,6 procent. In de rest van Europa was sprake van een daling van 9,7 procent. “Zoals te zien is in de resultaten van andere spelers, hebben deze ongewone weersomstandigheden geleid tot een significante daling in bezoekers en verkoop in de monobrand winkels en de afname van het verzenden van orders voor het nieuwe seizoen om aan de behoeftes van onze partners te voldoen”, luidt de verklaring van het bedrijf.