‘Amazon weert shoppers die te vaak retourneren’


 

 

 

 

 

Amazon weert naar verluidt consumenten die producten wel erg vaak retour sturen. Volgens The Wall Street Journal worden accounts van kopers in sommige gevallen zonder waarschuwing geblokkeerd.

The Wall Street Journal heeft met meerdere shoppers gesproken die niet meer bij Amazon.com konden bestellen omdat zij te veel producten terug hadden gestuurd. Met die maatregel wil Amazon niet alleen het aantal retouren terugdringen, maar mogelijk ook fraude in productreviews voorkomen. Externe verkopers zouden consumenten belonen wanneer zij een product kopen, terugsturen en een goede review achterlaten.

“We willen iedereen in staat stellen om Amazon te gebruiken, maar er zijn zeldzame gevallen waarbij iemand misbruik maakt van onze service”, verklaart een woordvoerder tegenover The Journal. “We tillen zwaar aan een dergelijke maatregel, maar met een wereldwijd klantenbestand van meer dan 300 miljoen consumenten moeten we actie ondernemen wanneer nodig.”